Mormon Scholars

Mormon Scholars. Många vet redan att Mormonkyrkan uppmuntrar dess medlemmar att utbilda sig, både gärna och länge. Ofta har lärarna på BYU gjort karriär på icke-mormonuniversitet, och när de blivit tillräckligt meriterade där så ombeds de att hjälpa Mormonkyrkan genom att bli lärare på BYU.

Skolan är ett av de främsta universiteten i USA och är den största privata. Mormoner räknas som grupp vara bland de mest välutbildade överhuvudtaget, oavsett kön. Mormonkyrkan låter lågutbildade medlemmar i fattiga länder få låna pengar till studier, och även om hemvändande missionärer får studielån i första hand, så kan andra fattiga medlemmar också söka ur Perpetual Education Fund.

För att inspirera alla kristna mormoner och visa att man kan vara högt utbildad och ha ett starkt vittnesbörd om Jesus Kristus och sin tro, så har det startats en website där mycket utbildade och lärda mormoner delar med sig av sin tro. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Hjälpverksamhet, Livet som mormon, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s