Kim Peek död

Kim Peek död. Mega-savanten Kim Peek har dött i en hjärtattack. Han var en väldigt speciell kristen mormon med en enorm kunskap. Han är nog den enda som memorerat Mormonkyrkans alla standardverk utantill, och 12 000 böcker till.

Bara detta att kunna hela Bibeln, Mormons bok och Läran och förbunden utantill är imponerande, men han kom ihåg allt han läste, vare sig det gällde telefonkataloger, lexikon, kartor, kalendrar, bilder, litteratur, historia, geografi, klassisk musik, matematik, sport mm.

Det var inte förrän han var 16 år som han började få ihop livet lite och klarade av att gå i trappor. Innan dess blev han för distraherad av allt runt i kring sig pga att det inte fanns någon koppling mellan bägge hjärnhalvorna. Han kunde inte någon gång i livet göra så enkla saker som att klä på sig eller duka bordet.

Kim Peek var den riktiga Rain Man, den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen som inspirerats av hans liv. Han dog 58 år gammal. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s