Första synen

Första synen. Joseph Smith var bara ett litet barn när han kände Guds kallelse. Han älskade Jesus så innerligt och bad till Gud varje dag. Han hade i en syn sett Gud Fadern och Jesus Kristus, och fått veta att han inte skulle bli medlem i någon existerande kyrka utan starta en ny. Idag hade man kallat en sådan person en pionjärarbetare, församlingsgrundare, missionär mm.

Varför blev det så starka reaktioner från vuxna män när ett barn till slut vågade berätta om sin andliga upplevelse? Varför förföljde vuxna män ett barn? Varför sade vuxna män att Gud inte ger människor syner och drömmar numera? Varför sade vuxna män till ett barn att upplevelsen var från djävulen?

Idag startas det många nya kyrkor överallt. Nuförtiden är detta inte ovanligt alls. Då, när det lilla barnet Joseph blev kallad av Gud var det mycket ovanligt, inte nuförtiden. När en vuxen person av feghet säger nej till Gud då Gud har ett viktigt uppdrag, då går uppdraget till en ny person. Oftast till ett barn då det tar mycket lång tid att förbereda sig. Vem vågade säga nej till Gud?

När ett barn som Joseph möter så mycket förföljelser från vuxna, då undrar man hur han ens orkar fortsätta att leva. Hade detta skett idag, så hade det blivit en polisanmälan, anmälan till Barnombudsmannen och allt möjligt annat.

Lille Joseph vågade berätta för en metodistpastor om sin syn, och fick så mycket okväden tillbaka från honom att det inte är klokt. Tänk om vi fått höra att vår syn var från djävulen, och att Gud inte ger syner och drömmar nuförtiden. Fast nuförtiden vet vi människor att Gud talar alldeles speciellt till barn.

Om något är fel på samhället så ser vi det på barnen. De är våra temperaturmätare, och vi kan se om vi har 37 grader eller kanske har feber. Lille Joseph visade att samhället hade feber, och något måste göras.

Vem var det som kastade den första stenen och startade förföljelsen av barnet Joseph? En metodispastor. Och han drog igång ett stort gäng som förföljde honom jättemycket, och det håller på fortfarande.

När nu Josephs vänner protesterar och säger att förföljarna är anti-mormoner, då finns det en del av dem som kallar Josephs vänner för att vara antikrist.

En parodi, för Joseph Startade inte något bråk. Det var en metodistpastor och hans vänner som gjorde det. De är elaka, trakasserande, mobbande, hatiska, blodtörstiga, illasinnade anti-mormoner som förföljer kristna som dyrkar Jesus Kristus.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Kyrkans historia, Missuppfattningar, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s