Mormonkyrkan fördröjer

Mormonkyrkan fördröjer. Det har varit problem med Mormonkyrkans genealogiska databas. Det har skickats in namn av medlemmar för begäran om ställföreträdande tempelcermonier, och det handlar om sådana de inte är släkt med är nära vän med.

Mormonkyrkan kan klura ut vem som skickade in begäran förstås, och det brukar vara icke aktiva mormoner som vill sabotera med en egen ”terroristverksamhet” mot kyrkan. De brukar sända in namn på kända personers avlidna föräldrar, syskon eller barn, eller krigsförbrytare.

Jag tror ni förstår att dessa icke aktiva mormoner missbrukar sin rättighet som medlem oerhört mycket. De hoppas att det ska utföras ställföreträdande tempelcermonier, och sedan står det i kyrkans databas.

Nästa steg är att anti-mormoner som oftast är fd medlemmar, ”hittar” dessa namn och kontaktar tidningar och liknande. Nu ska det förhoppningsvis bli mindre problem pga ett nytt system som fördröjer eller stoppar begäran.

Det har skapats en lista med ”heta” namn som alla önskemål om ställföreträdande tempelcermonier ska jämföras med. Om det är ett namn på ”heta listan” så stoppas begäran temporärt och man undersöker det hela noggrant. Det är väldigt många namn på ”heta listan”. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Kyrkans historia, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s