Vem har rätt?

Vem har rätt? När en kristen mormon säger att han vet att Mormonkyrkan är sann, då skulle man kunna tro att han menar att Mormonkyrkan är den enda rätta kyrkan och alla andra kyrkor har fel.

Men så är det inte. Mormoner har kanske inte mer rätt än andra kyrkor, för det är bara Gud som vet allt.

Precis lika dant är det med protestanter och deras teologi, och katoliker. I sina hjärtan är de övertygade om att just deras kyrka vet vad som är rätt.

Har de rätt? Är varenda teologisk tolkning de tror rätt? Man ska komma ihåg att katoliker och protestanter tänker olika i mycket.

Om den ena har rätt så har den andra fel, eller? Man kan bli brydd då man träffar på troende personer, då de tror att vissa saker är sanna.

Men alla tänker så, även mormoner. Vissa människor stör sig oerhört på att just mormoner tror att deras teologiska tolkning är sann och rätt.

Fast när en mormon säger så betyder det inte att andra har fel. Bara Gud vet vad som är exakt rätt. Att vara sann är att vara äkta och ärlig och vilja följa sitt samvete.

Inom politiken är det tillåtet att vara övertygad om att man har rätt, och ofta så har politiker kunnat komma överens om mycket.

Så… påstå inte att kristna mormoner vet allt, för det gör de inte och det säger de inte. Men de har precis lika stor rätt som andra att tro på sin sanning, och att säga att de tror på den. Sen får alla andra kristna tro på sin sanning och hävda den.

Och den som är akademiskt ärlig vet mycket väl att inte alla kristna tror på treenigheten. Det går att vara kristen och tro på Jesus utan just den teologiska tolkning de har. Men de är starka och mobbas gruvligt mycket.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s