Ex-mormon

Ex-mormon. Jag surfade runt på nätet och hittade en söt liten grej som en journalist just skrivit. Han är en ex-mormon, numera lutheran, men de flesta i hans familj är fortfarande mormoner. Han har under de senaste åren kommit på sig själv med att mer och mer undersöka sin tidigare kyrka, och ännu oftare försvarat den mot en mängd desinformation.

Detta tycker jag är fint gjort. Det är relativt vanligt att folk byter kyrka. De har kanske inte samma möjligheter som denna journalist förstås, men även det lilla samtalet i vardagen med vänner betyder mer än man tror. Bara för att någon byter kyrka är man inte ovänner, det är hur man gör det som gör skillnaden. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s