Kristen mormon

Kristen mormon. En EFK teolog som tidigare varit missionär och numera pluggar lite till i England åkte till New Orleans, USA på en konferens hos Society of Biblical Literature (SBL). Det var deras årskonferens.

Han träffade på en kristen mormon där, James F Berlin, som föreläste om Svenska Folkbibeln ”Swedish Bible Translation: The influence of Historical-Critical and Religious-Confessional Approaches on Figural and Prophetic Passages”. Mormoner dyker upp lite här och där tycker jag, vilket är jättekul.

Det var en mormon till där, Tod R Harris, som talade om ”Under the Shell of the Letter : What Meister Eckhart’s Bible Translations Reveal about His Interpretive Methods”. Man får söka på länken och skriva ”folkbibeln” där det står ”keyword” för att hitta det. Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Forskning och vetenskap, Mormoner är kristna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s