Twilight-fenomenet

Twilight-fenomenet. Att författaren Stephenie Meyers är mormon går inte att missa när man läser artiklar i tidningar, bloggar och forum. Och oftast skrivs det med avsky, ironi, hat och förakt. Jag undrar varför hennes kristna tro ska kölhalas offentligt överhuvudtaget.

När en kristen mormon blir känd, så dras religionen in genast. Allt för att idiotförklara vederbörande och förminska och förlöjliga. Detta sker alltid. Sker det annars? Näe. Varför ska just mormoner bli jagade som villebråd? Har inte Stephenie Meyers det nog jobbigt ändå när Mormonkyrkans egna bokhandel Deseret Book plockat bort hennes böcker från sitt utbud?

Kristna mormoner får läsa om vampyrer och varulvar, men det är inget uppbyggligt utan bara vanliga böcker. Det finns inget ”mormonskt” i hennes böcker. Vem skriver om religionen hos CS Lewis, JRR Tolkien och JK Rowling? Kan inte folk bete sig normalt mot kristna mormoner? Det är mobbing, förföljelse, hat och förlöjligande där journalister leder uppbådet.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s