Minoritetsreligion

Minoritetsreligion. Mormonkyrkan är en minoritetsreligion i vårt samhälle, en kristen frikyrka med en alternativ Bibeltolkning. Allt enligt religionsvetare, som är objektiva och inte behöver ta hänsyn till det egna samfundets åsikter som pastorer och präster behöver göra.

Vad händer om en medlem i en minoritet ändrar åsikt och hoppar av, t.ex. i Mormonkyrkan? Blir den fd medlemmen en minoritet i samhället som det är jättesynd om? Stackars lilla avhopparen som är en ännu mindre minoritet, eller? Här gör väldigt många ett tankefel och börjar terrorisera och trackassera minoriteten, t.ex. Mormonkyrkan.

Det enda Mormonkyrkan har gjort är att leva ett lugnt och stilla kristet liv. Sen är det en person som inte vill vara med längre. Inget konstigt med det, för så sker överallt. Det är som när folk går ur Svenska kyrkan nuförtiden.

Vad händer med avhoppare från minoriteter, för det mesta? Jo, de upptäcker att de tillhör majoritetsgruppen helt plötsligt. De slipper att tillhöra en minoritet. Men några få avhoppare ifrån minoritetsgrupper kommer inte på detta, utan känner det som att de tillhör en ännu mindre minoritet.

Men det är inte sant. Avhoppare från minoriteter har bytt läger och tillhör numera majoriteten. Minoriteter i samhället är alltid i underläge, och majoriteten kommer att förtrycka minoriteten om den inte beter sig hövligt och sjysst. När avhoppare från t.ex. Mormonkyrkan attackerar och mobbar sin förra kyrka, då är det en person från samhällets majoritet som gör det, och inte en minoritet inom minoriteten.

Avhoppare tillhör majoriteten och har därmed tillgång till majoritetens kanaler i massmedia. En avhoppare går från att tillhöra en svagare och osynlig grupp till att tillhöra en stark och mycket synlig grupp. Det är Mormonkyrkans medlemmar som är en minoritet, inte avhopparna.

Men en del avhoppare vill både äta kakan och ha den kvar, och beter sig som om de tillhör en ännu mindre minoritet än Mormonkyrkan. Det är fel och ett mycket fult sätt att försöka få sympatier från folk.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s