Gyllene regeln

Gyllene regeln. Det är konstigt, men fortfarande tror många kristna att de är unikta med att behandla andra på det sättet som de själva vill bli behandlade.

Jag läste nyss i tidningen Dagen om att invandrarkillar uttryckt just detta, och Dagens reporter hänvisar till Bibeln, att killarna citerar den fast de inte vet om det.

Hade jag varit där just då, hade jag sagt: ”Men hallå, har du glömt den gyllene regeln i religioner?” Tydligen har reportern glömt detta, eller så har han aldrig lärt sig.

Det finns en stor risk att han visade sin okunnighet om religion och blev oavsiktligt avslöjad. Varför tror en del kristna att bara de ”äger” den gyllene regeln?

Det är ganska förmätet av dem att tro, att Gud berättade bara för dem om denna livsregel. När ska vanliga kristna lära sig att Gud talar till alla folkgrupper?

Mormonkyrkans medlemmar är också en folkgrupp, och Gud talar också till dem. De har ett antal ledare som är profeter, närmare bestämt 15 stycken. Det är kyrkans president Thomas S Monson, hans två rådgivare och de 12 apostlarna.

Hur ofta får inte mormoner höra att de har fel fel fel, at de inte är kloka, är idioter, och att det är helt ok att tracka och mobba och förföljas, och framför allt frysas ut. Ursäkta mig, men vi är också människor och ska inte heller behöva bli diskriminerade.

Det finns bara ett ställe där mormoner är i majoritet, och det är i Utah i USA. Överallt annars så är mormoner i minoritet. Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s