Mormoner och Episkopaler

Mormoner och Episkopaler. Intresserade medlemmar i St. John’s Episcopal Church i Fallbrook har tillsammans med medlemmar i Mormonkyrkan träffats under två månader för att upptäcka och förstå varandras olika tro.

De upptäckte i processen att de delade kärleken till Jesus och önskan att tjäna honom, men detaljer i tron, livsstilen, och hur gudstjänsten är, är lite olika. För att få en känsla för olikheterna så presenterades de olika kyrkornas historia, liturgi, böcker mm.

Så vad kom Episkopalkyrkan fram till? Jo att mormoner verkligen tror att Joseph Smith fick Mormons bok från ängeln Moroni på guldplåtar, att mormoner ger tionde, att mormoner avhåller sig från kaffe, té och alkohol, att mormoner går till kyrkan i tre timmar varje söndag, och att mormoner verkligen är kristna.

Nyhetsbrevet är en pdf-fil, se sid 6 i november/december 2009. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Joseph Smith, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s