Skapelseberättelsen

Professor och GT-expert Ellen van Wolde menar sig ha hittat missförstånd i Bibelns skapelseberättelse.

I själva verket skapade inte Gud himmel och jord, utan bara människan och djuren. Hon har gjort en ny textanalys av hebreiskan och ska presentera sin tes vid Radboud Universitet i Nederländerna.

Hon bekräftar i stort det som kristna mormoner säger. Gud organiserade materian som redan fanns så att vår värld och universum är som den är.

Eftersom hon inte är medlem i Mormonkyrkan så är det extra tacksamt att forskare vågar stå upp för vad som verkligen står i Bibeln och inte läser den genom religiöst färgade glasögon.

Ofta blir Mormonkyrkan kritiserad för att sprida lögner trots att välrenommerade icke-mormer med lång forskning håller med Mormonkyrkan i dess teologi. Läs mer

Allan Emrén, filosofie doktor i fysikalisk kemi och anställd vid Chalmers under 35 år, anser att Gudstro är det enda vetenskapliga.

Han anser att det blev problem när Bibelkommisionen översatte skapelseberättelsen fel då de borde översatt ordet för ”himmel och jord” med ”universum”, och orden som översatts med ”öde och tom”, ”tohu va bohu” betyder ”utan form, omätbar”.

Om man översätter det rätt så stämmer Bibelns översättning med vetenskapen idag.

Mormonkyrkans lära är modern och bygger på profetisk uppenbarelse. Detta lärdes ut innan vetenskapsmännen kom till sina slutsatser.

Det är en av profetens uppgifter att förklara och kasta ljus över oklarheter. Just nu är Thomas S Monson siare och profet i Mormonkyrkan.

Guds folk leddes hela tiden i Gamla Testamentet av en profet, och han har inte ändrat sitt sätt utan gör det fortfarande.

Så länge människosläktet finns, så länge talar Gud.

http://www.dagen.se/forskare-gudstro-%C3%A4r-det-enda-vetenskapliga-1.178643

http://www.dagen.se/forskare-fel-i-skapelseber%C3%A4ttelsen-1.161546

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Missuppfattningar, Religionshistoria, Skrifterna allmänt, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s