Kristna förföljer

Jag har precis sett på History Channel och lärt mig vad de kristna som var trogna de romerska kejsarna gjorde från 325 eKr och framåt.

Innan 325 bestod de kristna av olika grupper som smågnabbades om den rätta läran. De var alla förföljda av statsapparaten i Romarriket.

År 325 fick kejsar Konstantin för sig att Rom skulle bli kristet. Några få biskopar och diakoner accepterade kejsarens maning att komma till hans palats.

Ca 300 stycken kom av de ungefär 1800. 1500 vägrade.

Av de ca 300 så vann treenighetsgänget som även hade andra ideer som spädbarnsdop mm. När de fick makt började de förfölja alla andra.

Alla kristna som inte lydde dem riskerade landsförvisning eller dödsstraff. De icke kristna tvingades bli kristna och deras tempel och andra byggnader brändes ner.

De använde en blandning av asfalt, svavel och grisfett. Temperaturen kom upp i 980 grader Celsius, och smälte till och med metalldörrar.

Folk flydde till deras heliga platser. Allt brann ner. Det var pga grisfettet som det kunde bli så jättevarmt att metall smälte.

Det var kristna ledare trogna kejsaren som jagade och förföljde alla som inte blev medlemmar hos dem.

Det var som ett helvetesinferno och allt brann och himlen blev orange av eldsflammorna som stod högt.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s