Horisontproblemet

Horisontproblemet. Det finns en sak som förbryllar forskare och är svårförklarat. Varför är universum så likformigt i alla riktningar, vilket egentligen inte stämmer med Big Bang-modellen.

Avstånden i universum är större än de 15 miljarder år som forskare tror att universum är. Ingen information hinner fram på 15 miljarder ljusår.

Trots detta är universum likformigt. En lösning forskare har på detta, är att universum expanderade först enormt snabbt under en bråkdel av en sekund för att sedan få en mycket långsammare expansionshastighet.

Detta kallas för inflationsteorin som föreslogs 1981. En helt annan ny teori som försöker förklara horisontproblemet, är att ljushastigheten inte är konstant, utan var mycket snabbare förr.

I så fall så skulle Einstein ha fel, och E=mc² är inte sant det heller. Forskare försöker bevisa sina teorier, men det är förklaringsmodeller bara. Finns inga bevis ännu.

Själv tror jag att Big Bang-modellen visar på Guds tillvägagångssätt, hur Gud verkar. Men att förklara exakt hur, det blir svårt. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s