Skapelsen

Big Bang är väldigt intressant. Många får för sig att det blev en jättesmäll ur ingenting alls, och så bildades materian på något sätt. Men så är det inte. I Big Bang så finns all materian redan, koncentrerad till en enda punkt, med en enorm densitet. Det mesta av materian vi ser är tomrum. Det är långt mellan varje atom, och det finns massor med tomrum i varje atom. Men tänk om allt tomrum försvann, och all materia var på ett och samma ställe. Då blev det rejält tungt. Ett svart hål. Där har vi början enligt dagens forskare, och det var länge länge sedan som Big Bang skedde. I Mormonkyrkan så tror vi att Gud organiserade materian. Big Bang innebär att materian expanderar och det blir mer och mer tomrum. Universum följer materians expansion, så frågan om vad som finns utanför universum, är en felformulerad fråga då tid-rum skapades då materian började expandera, Big Bang. Det är lätt att vara kristen och samtidigt kunna tro på vetenskapen om man tillhör Mormonkyrkan.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s