Motbevisar DNA Lehis berättelse?

Frågan är inte bara var profeten Lehi kom till kusten någonstans på de två Amerikanska kontinenterna, utan frågan är om de kom till en kontinent som redan var rejält befolkad eller om det var folktomt.

Det finns fortfarande en del medlemmar i Mormonkyrkan som tror att det var folktomt i Amerika och att alla indianer är avkomlingar till Lehi, och då får kritikerna rätt då de säger att Mormons bok är falsk för de motbevisas av DNA-forskningen.

Men om det nu redan fanns fullt med olika folkslag på de bägge kontinenterna, och detta är med största sannolikhet det riktiga scenariot, då är Mormons bok en historisk berättelse om vad som skett, och det är inte uppdiktat.

För ca 50 år sedan så började de flesta forskare i Mormonkyrkan argumentera för att berättelserna i Mormons bok skedde på en begränsad plats i Mesoamerika.

Tänk på Jesus Kristus och hans liv. Det mesta skedde på en litet område. Så var det möjligt för en liten familj från Israel att emigrera till Amerika för 2600 år sedan? Ja, absolut. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Mormons bok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s