Vita pengar

Jag brukade reagera förr när jag var aktiv i andra kyrkor, i deras hantering av pengar. Kollekthåven gick runt mellan bänkraderna och folk lade i pengar. Även om man visste vilka som var medlemmar, så kom det alltid en och annan sökare. Det är så i frikyrkor. Vad gör man när man ser en missbrukare lägga i pengar i kollekten? Eftersom frikyrkor alltid har brist på pengar, så blir de glada för varenda krona, även från dem som inte är medlemmar. De vill gärna hjälpa den stackars missbrukaren, och han kommer på mötena osv. Det är bara ett problem, missbrukaren har svårt att sluta helt och återfaller jätteofta. Tråkigt förstås. Problemet är att missbrukaren håller på med småbrott för att få ihop pengar. Socialen betalar inte sånt. Missbrukaren vill så gärna må bättre, så han går i kyrkan och ber till Gud och ger pengar i kollekt. Dessa pengar tillhör inte honom, utan de är stulna. De pengarna borde polisen få ta i beslag, för de tillhör någon annan. Knepigt. Istället går pengarna till pastorns lön och annat i kyrkan.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s