Spelkort

På 1700-talet så skrev ofta den förtvivlade modern lite information på baksidan av ett spelkort då hon anonymt gav bort sitt lilla barn till klostret. Spelkort var det billigaste tillgängliga pappret. Om modern klippte kortet i två delar och lät den ena delen följa med det lilla barnet, så betydde det att hon senare skulle komma tillbaka och hämta barnet. Hon kunde då pga det halva kortet visa vem hon var. Jesus Kristus är evangeliets Fader, och han lämnade kvar halva kortet också. Vi talar om att Jesus ska komma tillbaka och hämta oss igen. Den korthalvan som vi fick med oss är den Helige Ande som pant, förskott och borgen på det eviga arvet som väntar på oss. Att ha del i den Helige Ande är en garanti för att vi tillhör Jesus, och ett förskott på allt det som han kommer att ge oss. Det viktiga är att tro på Jesus Kristus som vår Herre och Frälsare. Om, och jag repeterar, om, det är en äkta levande tro, då vill vi bli lärjungar till Jesus Kristus. Både det halva spelkortet och den Helige Ande är nyckeln till framtiden.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s