Censur

Svenska kyrkan har fått problem med sin bönewebb. Antisemitism, rasism och sexuella kränkningar finns bland inläggen och kyrkan överväger därför att slopa direktpubliceringen. ”Det är inte acceptabelt med sådana böner hos oss,” säger Marianne Ejdersten Launikari, Svenska kyrkans enhetschef för nationell kommunikation. Hon ogillar dock tanken på att förhandsgranska böner.

Jag förstår henne. En del kommentarer jag fått och som jag tagit bort är fullständigt respektlösa. Det är svordomar och sexuella kränkningar. Negativa respektlösa kommentarer om Mormonkyrkan och dess ledare (dvs diskriminering pga religion eller annan trosuppfattning) kommer titt som tätt.

Jag undrar om någon vet om att man faktiskt riskerar att bli utesluten ur Mormonkyrkan om man öppet kritiserar kyrkans ledare, svärtar ner Mormonkyrkan och dess renhet, integritet och goda rykte. De som håller på med sådana saker kallas för anti-mormoner. Ibland är dessa anti-mormoner fd medlemmar, men väldigt ofta är det andra också.

Dessa anti-mormoner påstår att det är ett sektbeteende att censurera bloggar och andra webbsidor, och att det är en demokratisk rättighet att säga det man tycker överallt, även om det inte gillas av alla. Nix, det fungerar inte så – socialdemokraterna vill inte ha borgerlig reklam hos sig, eller tvärt om. Och tidningar släpper inte fram all reklam. Tanken på att man ska få lov att springa till meningsmotståndarna och där kunna göra vad man vill, är fel. Landet är fritt, och man kan alltid starta en egen blogg. Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s