Tionde

I Mormonkyrkan så registreras alla pengar en person ger till kyrkan. Det kan gälla tionde, men även andra pengagåvor. En del undrar varför allt ska bokföras så ordentligt då inte alla kyrkor och samfund gör så. Förklaringen är enkel … Mormonkyrkan accepterar inte pengar som en person införskaffat sig på ett felaktigt sätt. Mormonkyrkan samarbetar då med polis och domstol och betalar tillbaka de pengar som givits. Detta kan göras då Mormonkyrkan bokför varenda krona de får. Så tänk på det när intervjun kommer två gånger per år i kyrkan. Varje mormon måste redovisa att pengarna intjänats ärligt och hederligt, att det är vita pengar. Den som tror att intervjun bara är till för att grilla den stackars medlemmen tar fullkomligt miste. I mångt och mycket är intervjun till för att se till att pengarna är vita. Mormonkyrkan tar inte emot kriminellt införskaffade pengar. Så de som är sura och gnäller på Mormonkyrkans sätt … Kom ihåg att andra uppskattar ordning och reda. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s