Pedofildömd blir pastor i Pingstkyrka

Nog för att Gud förlåter oss människor, men jag skulle ha svårt om just pastorn eller prästen hade varit grovt kriminell tidigare. Det är en sak om den fd grovt kriminelle blev en aktiv medlem i en kyrka, men att inneha ansvarsfulla poster är olämpligt, tycker jag. Det är som jag skrivit innan. Ska kriminalitet vara en snabbfil till berömmelse och bra jobb? Borde inte kyrkor premiera de skötsamma och ordentliga? Det anser jag i alla fall. Det är fel att släppa fram fd grovt kriminella till poster där man har med människor att göra, t.ex. som läkare, psykolog, psykiatriker, präst, pastor mm. Det är fel.

Jag skulle inte kunna ha förtroende för en fd grovt kriminell som läst teologi eller psykologi, och senare då han blir utsläppt blir utnämnd till psykolog, pastor eller präst. Det går bara inte. Det finns så många skötsamma kristna i Sverige, och ska inte de få lov att bli uppmärksammade en smula för sin skötsamhet och goda vandel. Jag tror att det finns en jätterisk att folk byter kyrka om pastorn är en fd kriminell. En stor risk. Förlåten av Gud är en sak, men att förtjäna människors förtroende, det tar lång tid.

I Mormonkyrkan är det jättesvårt att ens bli medlem om man är en fd kriminell. Man hålls på halster länge länge. Mormonkyrkan evangeliserar inte bland människor i fängelser, för de får ändå inte lov att bli medlemmar. Den som är medlem och man senare kommer på att det är en grovt kriminell, han blir utesluten. Hur det är med de mindre brotten vet jag inte. Men tro mig, Biskopens frågor är rannsakande för medlemmarna, och det är meningen. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Pedofildömd blir pastor i Pingstkyrka

 1. Bahra skriver:

  Det är riktigt. Men du och jag kan inte sitta till doms och säga att detta var just ett sådant brott. Mard kommer oftast upp, men kanske personen är sinnessjuk och egentligen inte ansvarig för sina handlingar? Ett sådant ansvar tar vi inte på oss utan det får Jesus göra.

  Under tiden får rättssammhället hantera det juridiska.

  Gilla

 2. Kontakt skriver:

  Och? Er ”profet” Joseph Smith hade ihop det med en flicka på blott 14 år; Helen Mar Kimball. Finns även det som tyder på att även Nancy M. Winchester var 14 år.
  ”Inte” pedofil enligt det resonemang ni fört på denna blogg. Han var ”kallad av Gud” och en ”sann profet” och ”kanske” var det, som signaturen Bahra påpekat, tekniskt ”lagligt” för en man på 35 år att göra det i den delstaten (att med olika ”budskap från Gud” manipulera en underårig flicka till ”äktenskap” och sex om det fanns godkännande från föräldrarna).

  ”I Mormonkyrkan är det jättesvårt att ens bli medlem om man är en fd kriminell.”
  OK, men då är det ju värt notera att aposteln Paulus jagade och dödade kristna innan han blev omvänd. Han blev förlåten av Gud. Men han kanske inte betraktas som fd kriminell av er? I Brigham Youngs värld så kunde vissa brott bara sonas i blod. Men det är, får jag förmoda, inte längre ”officiell doktrin” inom mormonkyrkan.

  Gilla

  • Bahra skriver:

   Igen ett försök att överföra vårt moderna synsätt på en gammal kultur. Det låter sig inte göras.

   Det var inte ‘kanske’ tekniskt lagligt. Det var lagligt. Den lagliga åldern var mellan 7-12, beroende på stat och territorie. Och helt förståeligt att äktenskapsåldern var lägre när den förväntade livslängden bara var 40 vid födseln. Överlevde man sin 20-årsdag kunde man eventuellt bli 60.

   Män var nästan uteslutande äldre. Så var det förr.

   Sen finns det som sagt inga bevis för att det förekom sex. Alla äktenskap innehöll inte sex, nämligen.

   Igen: Todd Compton. ”The Tanners made great mileage out of Joseph Smith’s marriage to his youngest wife, Helen Mar Kimball. However, they failed to mention that I wrote that there is absolutely no evidence that there was any sexuality in the marriage, and I suggest that, following later practice in Utah, there may have been no sexuality. (p. 638) All the evidence points to this marriage as a primarily dynastic marriage.”

   Gilla

  • Bahra skriver:

   ”OK,
   men då är det ju värt notera att aposteln Paulus jagade och dödade
   kristna innan han blev omvänd. Han blev förlåten av Gud. Men han kanske
   inte betraktas som fd kriminell av er?”

   -Moses var också en mördare. Vi kan nog också räkna upp en hel del dåliga egenskaper hos andra bibliska personer. Vi vet inte hur svårt det var för dom att ‘bli medlemmar’, men det antyds ju att det inte var helt lätt för Paulus att skaka av sig den gamla bilden. Jag är säker på att dåtidens ledare skötte det hela helt enligt reglerna.

   ”I Brigham Youngs värld så kunde
   vissa brott bara sonas i blod. Men det är, får jag förmoda, inte längre
   ”officiell doktrin” inom mormonkyrkan.”

   -Nej, så är det fortfarande. Men som i allt annat är det inte vi som sitter till doms och vi utmäter inte sådana straff. Det är enbart Jesus som har den rätten om han tycker att det är befogat.

   Gilla

   • Mormonlady skriver:

    Det är väl detta som är anledningen till att många amerikaner är för dödsstraff för vissa mycket allvarliga saker, som överlagt mord mm? Blodförsoning är väl samma sak som dödsstraff? För det handlar väl om att det är staten som utdelar detta straff, och inte att kyrkor utdelar dessa straff?

    Gilla

   • janne skriver:

    Blodsförsoning(Blood atonement)är läran att vissa synder är så allvarliga att Kristi blod inte hjälper utan syndaren måste offra sitt eget blod för att hoppas på förlåtelse i nästa liv.
    Givetvis ska då B.Young vara upphovet till denna lära.om två hundra år så kan vi läsa att Pr.Monson var upphovet till Aids.

    Gilla

   • Mormonlady skriver:

    ”Several early Church leaders, most notably Brigham Young, taught that in a complete theocracy the Lord could require the voluntary shedding of a murderer’s blood—presumably by capital punishment—as part of the process of Atonement for such grievous sin. This was referred to as ”blood Atonement.” Since such a theocracy has not been operative in modern times, the practical effect of the idea was its use as a rhetorical device to heighten the awareness of Latter-day Saints of the seriousness of murder and other major sins. This view is not a doctrine of the Church and has never been practiced by the Church at any time.”

    http://www.lightplanet.com/mormons/response/history/blood_atonement_eom.htm

    Om man tittar i kyrkans ”Topical Guide” under ”Capital Punishment” så ser man där som ett alternativ ”Blood, shedding of”, och ”Murder”.

    https://www.lds.org/scriptures/tg/capital-punishment?lang=eng&letter=c

    Med andra ord att det finns ett brott som är så svårt att det krävs dödsstraff (som staten utför).

    För hur kan man ta del av Jesu förlåtelse? Jo, genom omvändelse och genom att be personen ifråga om förlåtelse. Men om personen är död  så kan man inte be personen om förlåtelse. Det räcker inte med att be Gud om förlåtelse med andra ord.

    Gilla

   • Bahra skriver:

    Ja, det är riktigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s