Jesu frälsningsverk

Nu har jag läst igen på nätet att mormoner behöver höra om Jesu frälsningsverk. Som om mormoner inte redan har hört det och redan tror på det. Fast det är så det fungerar. Varje kyrka vill övertyga alla andra om att just de har mest rätt. De som missionerar mest i volym sett i världen är de evangelikala kristna, för de är ganska många och både pastorer, evangelister och fotfolk deltar. Dem stöter folk på överallt. I Sverige är det t.ex. Pingstkyrkan, Livets Ord och trosrörelsen, Evangeliska Frikyrkan och andra baptister, Vineyard och andra liknande. De för en konfrontationsevangelisation och det är många som träffat på dem på gator och torg. Egentligen är de snälla, men en del blir så aggressiva att man blir matt, och gör gärna en show av evangeliet. Så när de säger saker som sårar så får man ta det för vad det är. De är uppfyllda av fördomar. Jag läste på ett ställe att en fd mormon påstår att männen i mormontemplen har svart kostym på sig. Alla vet att de har vit kostym. Vissa har dåligt minne. Arga personer har dåligt minne. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Mission och evangelisation, Missuppfattningar, Tempel, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s