Guds Ande

”Min tro är att ingen människa i denna eller i någon annan generation kan undervisa och uppbygga jordens invånare utan inspiration från Guds Ande. Som folk har vi hamnat i ett läge … där vi har lärt oss, genom allt vårt handhavande och arbete, behovet av att erkänna Guds hand i allt. Vi känner att detta är nödvändigt idag. Jag vet att jag inte är kvalificerad att undervisa vare sig de heliga eller världen utan Guds Ande. Jag behöver den … och dessutom er tro och era böner, så att mitt sinne ska ledas åt ett håll som är till nytta för er. I min offentliga undervisning tillåter jag aldrig mitt sinne att vandra åt något håll utan att Anden uppmanar mig därtill, och detta är den situation vi alla befinner oss i när vi träffar de heliga, eller när vi går ut för att predika evangeliet.” (Wilford Woodruff, Deseret News: Semi-Weekly, 4 februari 1873, s 2).

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Kyrkans historia, Livet som mormon, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s