Partipiskan

Jag fick en tanke med mycket känsla i, att problemet med att folk inte vill engagera sig politiskt, är att de inte tycker om den klassiska partipiskan. De flesta människor har åsikter om det mesta, men att kunna samsas i grupp kan vara svårt. Vi har alla blivit lärda i skolan att demokrati är viktigt och att vad vi tycker och tänker betyder något. Så långt är allt bra. Problemet är att kunna samsas, och att inte alla i ett politiskt parti har exakt samma åsikt i alla frågor. Så hur gör man om man blivit lärd att ens åsikter är viktiga? Klarar man av att kompromissa och inse att man håller med i mycket, men kanske inte allt. Klarar man av att då underordna sin egen vilja i de frågor man tycker olika, och ändå vara lojal mot partiet och ledarna, och att inte alltid ifrågasätta hela tiden. Just detta beteende att ifrågasätta ledarna, gör att det blir oroligt i ett parti och inte sakfrågorna når fram. Lugn och ordning är viktigt. Det är precis lika dant i Mormonkyrkan.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Offentligt arbete. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s