Handskas med svåra frågor i mormonismen

Som kristen mormon kommer man alltid möta frågor som handlar om historisk information. Hur ska man göra? Först är det bra att komma ihåg att vi idag har mer andligt ljus än de som levde på Joseph Smiths tid. De hade inte samma information som vi har idag. Det är fel att tro att om man går tillbaka till Joseph Smiths dagar, då hittar man den allra renaste och fullkomliga tron.

Vi tror på att Gud talar idag, och vi har en levande profet som leder Mormonkyrkan och fortsatt uppenbarelse. Kom ihåg att tidiga medlemmar verkade i 1800-talet, och där samhällets allmänna åsikter var olika mot dagens. Det borde inte överraska någon, men gör trots det ofta. Många av samhällets allmänna åsikter på 1800-talet är inte accepterade idag. Kom ihåg att vi inte har all information, och att det alltid finns någon i Mormonkyrkan som redan löst problemet.

Det finns tillräckligt många historiker, apologeter och medlemmar som hört de svåra frågorna och löst dem. Kom ihåg att koncentrera dig på det du kan och vet. Du behöver inte kunna svara på allt. Vad är det viktigaste? Jo att Jesus Kristus lever och älskar alla Guds barn. Mormons bok är sann. Att jag upplevde den Helige Ande vid dopet. Att jag har fått bönesvar. Fokusera på detta så blir allt bra.

Omge dig med goda vänner i Mormonkyrkan som stödjer och hjälper dig. Kom ihåg att anti-mormoner tar ut information ur sitt sammanhang, både textmässigt och kulturellt. Om du tänker på detta går allt bra. Jag har även många bra länkar på högra sidan på min blogg som finns till hjälp och information.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Livet som mormon, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s