Vad händer då vi inte möts?

Vi människor vandrar på olika vägar här i livet. Vi möts och vi vandrar vidare, och vi har olika erfarenheter med oss. Ibland har vi en fördel då vi träffar på någon som inte haft den upplevelse som vi redan gått igenom. Våra samtal och diskussioner blir inte alltid fruktbara och vi möts inte på gemensamt område. Vi förstår varandra inte nu. Kanske kommer vi aldrig att förstå varandra, men vi kan bemöta den andra med respekt. För vi vill ju tro det allra bästa om den andra, även om vi inte förstår. Att älska sin nästa som sig själv, är en konst i en tid som denna. Det går aldrig att övertyga en som redan är övertygad och tror annorlunda än man själv. Lev väl! Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s