Polygami

Alla vet väl att mormoner håller på med polygami? Eller gör mormoner det? Det finns små religiösa polygamigrupper som kallar sig för mormoner. De är ättlingar till uteslutna medlemmar i Mormonkyrkan. Alla vet att de håller på med polygami. Mannen är oftast gift lagligt med första frun, de andra kvinnorna som han har är ogifta. På grund av detta är det svårt att komma åt dem lagligen i samhället. Skillnaden mellan dessa polygamister och Medelsvensson är inte så stor alls, de håller de andra relationerna hemliga bara. Så även om jag faktiskt verkligen inte tycker om polygami, så kan jag respektera dem för att de inte hycklar och håller på med hemliga relationer. För vilket är värst? Att en man lever öppet som polygamist, eller en man som vänsterprasslar? Kvinnor vill veta förutsättningarna och inte bli lurade på konfekten. Jag vet att väldigt många kvinnor i Sverige blivit lurade, ja även män. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Så mycket ångest och smärta.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Sexualitet, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s