Kulturell kristen

Det finns många människor som inte tagit ett eget beslut att bli kristen. De är sekulariserade kristna. De tror egentligen inte på Jesus och det han lärde ut. Att vara kristen betyder att man har en viss etik och livsstil. De som föds in i en kristen familj och sedan inte tar ett eget beslut, är inte kristen. För när man bestämmer sig för att bli kristen så ska det bli en ny livsstil också. Om det inte blir det, så är det som när någon surfar på internet på annans bekostnad. När man har en död tro på Jesus Kristus så får tron inga konsekvenser för det liv man lever. Man behöver göra nya dagliga beslut, för varje dag är en ny dag. Det känns i själen när man lever ett kristet liv. Att tänka på andras bästa, och inte roffa åt sig själv av alla fördelar man kanske har tillgång till, det känns i köttet även om anden glädjer sig. Vill vi surfa på andras bekostnad eller ordnar vi ett eget himmelskt abonnemang?

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s