Guds tilltal

Kan man räkna med att det alltid är Gud som talar till en när man får en idé, vision eller uppenbarelse? Vi har nog alla upplevt då det blivit helt fel, och det är på detta sätt man lär sig lyssna till den Helige Andes ledning. Nu skrev jag om att ”lyssna till den Helige Andes ledning” och inte ”lyssna till den Helige Andes röst” för det är inte meningen att man ska uppmuntra sig själv att höra röster i huvudet. För vad händer om man tror att man ska höra Gud tala med en hörbar röst i huvudet, och man börjar be om att få höra.

Det är nog inte många som förstår att det faktiskt går att framkalla röster i huvudet om man projicerar och fokuserar på det, ber och förväntar sig bönesvar i detta. Det är lättare att själv framkalla röster i sitt huvud om man verkligen bestämt sig för det, än att få bort det. Oftast får man den Helige Andes inspiration och ledning genom att studera Guds Ord. Sedan leder Gud oftast via ”magkänslan,” det som ibland kallas för sjätte sinnet.

För vad händer om man börjar höra röster som säger si och säger så till oss, och än värre … om vi inte berättar för andra kristna vänner och ledare om vad vi uppfattar är Guds tilltal, då kan det gå helt fel. Det är inte bara vi själva som ska pröva Guds tilltal, utan vi ska låta våra närmaste vänner få vara med i det hela. Om vi kör solo så slår det slint.

Det är inte roligt när det sker, vare sig det är en hängiven mormon som vill hjälpa Aung San Suu Kyi eller en frikyrkopastor som kapar ett mexikanskt flygplan för att han vill prata med presidenten. Det är därför som religion behöver vara organiserad. Man ska prata med sina vänner först och inte dra iväg ensam. Allt måste prövas först. Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s