Bönesvar

Det är sällan som bönesvar sker utan konkurrens mellan människor. Samma lediga jobb kan önskas av 1000 personer, och de flesta ber nog en liten bön till Gud om att få jobbet. Den som till slut får jobbet känner då som att Gud fanns med och besvarade, och går ännu starkare ur det hela och tror ännu mer på Gud. För Gud svarar på bön. De andra stackars 999 personerna som inte fick bönesvar, vill förklara situationen med att Gud visst var där och försökte hjälpa, men tyvärr så blev det andligt krig och Djävulen hindrade från bönesvar. Då undrar jag var Djävulen var i denna situation. För den som fick bönesvar och fick jobbet hade Gud med sig, och hade bett den allra innerligaste bönen han kunde. Kan man hitta Djävulen där? Det finns problem med att hela tiden tala om andligt krig och att Djävulen är skyldig till att vi inte får bönesvar. Om någon trots detta insisterar på att Djävulen var i farten … kan man alltid skylla på Djävulen när man inte får som man vill? Knepigt va?

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s