Tomma stolar

Nästan oavsett i vilken kyrka jag än har gått till (och inte bara Mormonkyrkan), så brukar medlemmarna trycka ihop sig längst bak i kyrkolokalen. Alla vill sitta så långt bort från podiet som möjligt. Under min utbildning fick jag lära mig att det var viktigt att lämna tomma platser längst bak så nya besökare kunde känna sig bekväma. Men vart jag än är, så nog ser jag alla trofasta medlemmar som varit aktiva i 20-30 år minst, de tränger ihop sig längst bak. De enda tomma platserna finns längst fram, och dit går aldrig besökare och andra nya för att sätta sig. Kanske någon riktigt modig vågar, men inte den största delen av dem. Detta beteende som medlemmar har, är den enskilt största orsaken till att nya inte stannar kvar och känner sig bekväma. De försöker att klämma in sig trots allt längst bak, och har de tur så förstår någon av de vanliga medlemmarna det, och låter den nya ta den egna platsen. Men den oro som de nya intresserade har, över att inte hitta tomma stolar längst bak är jättestor.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s