Religiositet

Kan det vara så att religiositet är genetiskt betingat? Man vet att vissa personlighetstyper i Myers-Briggs Type Indicator är mer religiösa än andra, t.ex. INFP, ENFP, INFJ, och ENFJ. Det är fyra av de sexton arketyperna i MBTI. Det var många religiösa som emigrerade från Sverige på 1800-talet och fram till andra världskriget. Därför är Amerika mycket mer religiöst än Sverige trots sina tekniska framsteg. Det är också därför som Sverige är så ateistiskt. Man räknar med att 80 procent av befolkningen inte tror på Gud. Det kanske alltid kommer att vara så att majoriteten av Sveriges befolkning är ateister. Många invandrare är religiösa, och ateisterna behöver för första gången på 100-150 år lära sig hur religiösa människor beter sig. När det finns väldigt få religiösa, så är det de som måste anpassa sig helt och hållet till omgivningen. Men ju fler religiösa det finns, desto mindre anpassar de sig till omgivningen, utan hävdar sin rätt att få vara sig själva.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s