Veta eller tro

Ofta blandas tro, visshet, och att veta ihop. Där är nog de flesta människor skyldiga till att blanda ihop det hela. Det går inte att verkligen veta saker och ting med 100% säkerhet. Inte i detta livet här och nu. Det gäller speciellt religionens område, men även andra områden i våra liv. När min pappa gick i skolan på 40-talet fick han lära sig att atomen var odelbar, och att det var den minsta beståndsdelen som materien bestod utav. Idag så skulle den läraren ha blivit kölhalad offentligt om han vidhöll detta. Kontentan är att det är inte lätt att veta någonting alls med 100% säkerhet. Ändå säger vi hela tiden att vi vet ditt och vi vet datt. Vi upplever att vi vet det, att vi är jättesäkra på vår sak. Vi människor fungerar så, och vi behöver veta för att fungera. I de stunder som vi har för mycket ovisshet i våra liv, då mår vi inte bra. Vi borde istället säga att vi tror, men ingen är fullkomlig, och till och med jag glömmer ibland och blandar ihop det.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s