Missionärer

Det går ett rykte om Mormonkyrkan att den missionerar mycket. Det är då otroligt vad folk kan få för sig. De enda som i stort sett missionerar i Mormonkyrkan är missionärerna. Det brukar vara ca 100 stycken i Sverige, ibland lite fler och ibland lite färre, och de betalar allt själva. Vanliga medlemmar missionerar inte, även om kyrkan säger att varje medlem är en missionär. Fast när vanliga medlemmar missionerar, så handlar det mest om att när folk redan är intresserade av kyrkan så hjälper man till med att kontakta missionärerna. Bara det. Det kan gå åratal innan vänner och arbetskamrater inser att deras vän är mormon. Vi är som sagt passiva, för vem vill dra med motsträviga och ointresserade människor till kyrkan? Ingen mormon vill att ointresserade kommer till Mormonkyrkan. Det förstör stämningen och blir på något sätt oroligt. Dåliga vibbar. Så jag vet inte varifrån ryktet har kommit att mormoner missionerar mycket. De som jag känner gör inte det i alla fall.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Mission och evangelisation, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s