Att fasta

Just nu håller muslimerna på att fasta, det är Ramadan. Det blir mer och mer populärt med religiös fasta. Även fler kristna tar fastandet på allvar och fastar under våren när Fastan inträffar i kalendern i Sverige. I Mormonkyrkan så viks första söndagen i månaden till fasta. Man påbörjar sin fasta någon gång från lunch-eftermiddag på lördagen, och bryter fastan på söndagen efter mötet i kyrkan. När mormoner fastar så handlar det normalt om totalfasta, dvs ingen mat eller dryck, inte ens vatten. Detta gäller om man är frisk och klarar av det. Barn och sjuka fastar inte. Om man inte fastat innan, så är det svårt att göra 24 timmar totalfasta. Då är det bäst att börja försiktigt och hoppa över ett mål mat bara, och bara fasta kanske 8-12 timmar. Detta är något man inte rusar in i med full fart på en gång, utan man tar det succesivt steg för steg. De timmar som man fastar är så viktiga, och att då kunna stilla sig i skriftläsning, bön och kristen meditation är underbart.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s