Anti-mormontaktik

Jag vet att en del kristna tycker att det är bekymmersamt att det är så svårt att övertyga aktiva mormoner om att de har fel. Anti-mormoner tänker så här:

”Det finns ju överväldigande mycket bevis som mormonerna ser och som överbevisar dem, om de bara tog sig tid att se efter. -Varför, säger en del kristna, ska det vara så svårt för mormonerna att acceptera alla bevisen? Det är ju en sekt, det säger alla sektforskare, och mormonerna är absolut inte kristna, och inga andra kristna vill ha gemenskap med dem. Just detta, att de nästan aldrig vill ändra ståndpunkt, detta är ett bevis på att de sitter fast.”

”Och sitter de fast, ja då är de hjärntvättade. Det bästa är att ställa frågor till mormonen, och säga att man vill tro, men att man inte förstår riktigt allt. Tyvärr så skickas man till missionären eller biskopen ofta, och då måste man få med sig mormonen så att den lyssnar på samtalet. Då märker han att missionären inte kan svara på frågorna. Jag älskar dem, men de vill inte förstå ändå.”

Dessa anti-mormoner övertygar sig själv om att alla sektforskare anser att Mormonkyrkan är en sekt. Mormonerna å sin sida tror att anti-mormonerna och forskarna har blandat ihop oss med andra polygama grupper som också kallar sig för mormoner (andra kallar dem för ”underground”-grupper). Fast vi har inte blivit förväxlade, utan de vet vilka vi är. Men anti-mormonerna vill bara inte acceptera religionsvetenskapliga fakta, utan går på egna prästers, pastorers och bibellärares personliga åsikter. De är subjektiva och partiska, för de ska framföra sin kyrkas åsikt och inte vara neutrala.

Det finns många forskare som anser att Mormonkyrkan är en kyrka med en alternativ bibeltolkning, och inte en sekt. Därför har jag skrivit en referens längst upp på bloggen, och den andra längst uppe till höger på bloggen. EU har en officiell sekt-lista och Mormonkyrkan finns inte med där. På universiteten så studerar de religionsvetenskap, och där undervisas de om att vi har en alternativ bibeltolkning.

Varför är då mormoner så envisa och inte ändrar åsikt? Det handlar inte om hjärntvätt eller något liknande. Vi har bara en personlig övertygelse om att vi tror. Ingen har tvingat oss att tro. Det är därför som vi tror så starkt. Tron kommer inte utifrån, påtvingad eller liknande. Utan tron kommer inifrån hjärtat.

Sedan är det intressant att läsa att anti-mormonerna verkligen kommer med sina inställsamma frågor till oss. De säger att de vill tro, men att de inte riktigt förstår allt. De har så svårt med vår teologi, men de älskar oss och vill så gärna bli en mormon. Det är precis som hos de amerikanska poliserna som får själv köpa knark och begå brott för att ta brottslingar. Att snärja med en brottsprovocering.

Anti-mormoner gör lika dant, för de tycker vi är religiösa brottslingar. De anser att vår tro är lögn och utav djävulen, att vi manipulerar folk till att tro på lögn, och att vi hamnar i helvetet om vi inte ändrar vårt sätt att tro.

Det blir dåliga vibbar kring anti-mormoner som klär ut sig till falska sökare. De vill inte veta, utan gör som de gör för att tvinga oss att lyssna på bevisen. De vill inte förstå att vi har redan sett på bevisen, läst massor med saker som anti-mormoner skrivit, och ändå vill vi bli medlemmar. Detta förstår de inte. Varken nu eller senare.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s