Prata om Gud

Det är inte så ofta som det blir så att jag pratar om Gud och Jesus med andra. Ibland tror jag när jag läser på nätet att folk tror att mormoner gör det jämt. Men det är inte så. Jag upplever det som att de flesta mormoner som jag träffat och frågat, säger att de håller tyst pga att man inte bara kan börja prata religion med andra om det inte faller sig naturligt. Så på skola och jobb säger man oftast aldrig någonting, kanske bara någon arbetskamrat vet om att man går till Mormonkyrkan.

Det är med andra ord inte så lätt för vanliga människor att hitta kristna mormoner, för vi håller nästan alltid tyst och försöker istället bara vara den där snälla hjälpsamma goda vännen. Gärningar kan säga mer än ord. Det kan ta åratal innan en mormon berättar för några arbetskamrater, vänner och familj, att han är mormon. För vi tycker inte om konflikter, och jag tror att många av dem som sökt sig till Mormonkyrkan har varit med om detta innan i andra kyrkor och sammanhang.

För det är så här … De som söker sig till Mormonkyrkan gör det för att de redan är kristna och söker en annan kristen kyrka att vara i. De har blivit tilltufsade, och är trötta på bråk och konflikter. Då känner de att i Mormonkyrkan är det lugnt (oftast) och att man slipper det där. De är redan vana vid från andra kyrkor att det finns heliga böcker förutom Bibeln, t.ex. Apokryferna, så Mormons bok är ingen dramatisk stor sak alls. Den finns och är intressant att läsa, men man slutar inte upp med Bibeln för det. Bibeln går aldrig att ersätta.

För den som blivit tilltufsad av kristna blir ganska så ledsen över det. Man går undan och vill bara leva ett liv i lugn och ro. Det är sådana människor som kommer till Mormonkyrkan och blir medlem. De har blivit utsatta för saker och ting i andra kyrkor. Folk byter inte kyrka pga Mormons bok bara, det är naivt att tro det. Mer än hälften av medlemmarna i Mormonkyrkan kommer från andra kyrkor, och de flesta kom tilltufsade.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Mission och evangelisation, Mormons bok, Skrifterna allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s