Finna stöd

Jag har funderat på varför en anti-mormon egentligen blev den han blev. Jag råkade nu läsa att han gick med för att finna stöd. Han letade efter uppbackning från medmänniskor. Det var inte ett andligt stöd han sökte, utan ett stöd för sina tankegångar och det han ville uträtta. Han trodde att mormonerna var goda och gick med för att hitta kompisar som ville engagera sig i protest mot länders folkmord, tortyr, övergrepp osv. Han märkte så småningom att mormoner håller inte på med samhällskritik och att bli en radikal politiskt engagerad person.

När han inte fick med mormoner på i sin kampanj, då vände allt för honom. Han anklagar kyrkans ledare för att genom sin tystnad bistå ”de onda” och medlemmarna lyder lojalt och ifrågasätter ingenting. Allt enligt denna anti-mormon. Jag måste då protestera genom att förklara att Mormonkyrkan är en kyrka, och där pratar vi om Gud och Guds Ord.

Vi är helt vanliga människor. Vi pratar inte politik, får ej gå runt och värva folk till kampanjer eller något annat. Vi får inte försöka sälja saker i pausen mellan mötena, inte gå runt och försöka prångla ut produkter som t.ex. piller och pulver, make-up, tvättmedel, tidningar, böcker eller annat. Ingen affärsverksamhet eller politisk verksamhet får förekomma i Mormonkyrkans lokaler på något sätt.

Det går inte att försöka få nya medlemmar till Röda Korset, Amnesty, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna eller något annat. Vi får inte lämna kvar någonting i kyrkans lokaler när vi går därifrån. Inga egna broschyrer eller visitkort, inte försöka fixa kunder till sin egna multi-level-marketing business. Ingenting.

Det är bara kyrkliga saker som är tillåtna. Att komma till Mormonkyrkan och tro att man genom att bli vän med oss och gå med i kyrkan ska kunna driva egna kampanjer fungerar inte. Förbjudet. Får ej ske. Om man då beskyller Mormonkyrkans ledare för att genom sin tystnad ge sitt stöd till hemskheter i världen, då är man okunnig, ignorant och förstår inte hur en kyrka fungerar. Man får inte göra sådana här saker i andra kyrkor heller. Mig veterligen ingenstans.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s