Kyrkornas världsråd

Nu byter kyrkornas världsråd ledare, och nu är det den lutherske prästen Olav Fykse Tveit som efterträder metodisten Samuel Kobia. Det första jag tänker på är att det är en spädbarnsdöpare till förstås, och att otyget med tvångsdop fortfarande är så populärt. Det andra jag tänker på är att Kyrkornas världsråd inte representerar alla kristna. Det är ett internationellt ekumeniskt organ som bildades 1948, med över 340 medlemsorganisationer med ca 400 miljoner medlemmar. De flesta ortodoxa kyrkor är medlemmar, även många protestantiska kyrkor. Katolska kyrkan är inte medlem men har observatörsstatus. Det är bara kyrkor organisationer som accepterat koncilierna med start i Nicaea år 325 som får vara med (kristna som stödde och var trogna kejsar Konstantin och hans efterföljare). Mormonkyrkan är inte medlem, och är inte välkommen där. Innan år 325 var kyrkor som liknade Mormonkyrkan i majoritet. Sedan kom förföljelsen från dem med statsmaktens hjälp. Vansinnigt. Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s