Guds namn

Ibland tänker jag på att det verkligen är många kontroverser kring Guds namn. Alla vill vi ha rätt, eller hur? Då tänker jag på att min jordiska pappa hade många namn han lyssnade till: pappa förstås, men även papsen, far, farsan, hans förnamn, herr + efternamn, hans jobbtitel, hans utbildningstitel osv. Sedan klämde vi barn käckt till med ”du”, ”hörrödudu” och annat liknande. Och visst … han lyssnade till alltihopa och vi hade dialog. Så om min jordiske pappa var så snäll och förstående när det gällde att påkalla hans uppmärksamhet, hur snäll är då inte vår Himmelske Fader i sin oändligt kärlek och vishet? Det är bara att våga börja prata med honom, precis som om han vore hos oss. Om man tycker det känns svårt, ta då mobiltelefonen till örat och prata (ring inget nummer). Vilket är Guds telefonnummer? Jesus Kristus! Vad kostar det per minut att ringa? Det är gratis, för mottagaren betalar. Det bästa är om man börjar abonnera (döps), men kontantkort fungerar också.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s