Jesu blod

I Mormonkyrkan sjunger vi naturligtvis om Jesus Kristus, och vi har lite blandat sångmaterial. Ganska mycket är från medlemmar i kyrkan, men en del kommer från andra kyrkor och samfund. ”Bliv kvar hos mig” är min favorit, och ”Vår Gud är oss en väldig borg” är kraftfull och mäktig. Vi har även några psalmer av Lina Sandell som är så hjärtinnerliga och fina. Mormoner älskar kristen musik, och även om vi inte sjunger ”Oh, det dyra Jesu blod, oh det dyra Jesu blod, oh det dyra Jesu blod, som tvår mig vit som snö” i själva kyrkolokalen, så sjunger vi den hemma. Vi lyssnar på CD och kristen närradio, och det finns även en mormon som jobbar där tillsammans med en präst från Svenska Kyrkan och andra. Denne präst är mycket vänlig och respektfull, och han skulle aldrig uttala några hårda ord. En mycket gudfruktig man. Mormoner finns på många ställen och är respekterade som kristna. Mormonkyrkan är en av många kristna kyrkor, och inte alls så isolerade som en del vill tro.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Mormon musik, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s