Psykiskt sjuk

Jag känner en mormon som numera inte är aktiv i Mormonkyrkan utan går ibland till Svenska Kyrkan. Jag är övertygad om att det är dubbla medlemsskap. Hon är rejält psykiskt sjuk och förtidspensionerad sedan mycket länge. Hon var psykiskt sjuk innan hon blev medlem i Mormonkyrkan. En sak är säker, om en anti-mormon träffat på henne så hade han säkerligen försökt att få det till att Mormonkyrkan gjort henne sjuk, för det brukar vara deras stil. Men just i detta fallet vet jag att hennes bror har läst mycket psykologi och vet hela bakgrunden. De flesta psykiskt sjuka (som är medlem ellerhar varit medlem i Mormonkyrkan) har haft kontakt med både landsting och kommun i många år innan de hittade Mormonkyrkan. Tur är väl då att all sjukdom dokumenteras i journaler med datum och allt. Sedan finns det säkert en och annan som var frisk när de blev medlem, och sedan blivit psykiskt sjuk under medlemsskapet. Fast det betyder inte att Mormonkyrkan gjorde dem sjuka. Inte alls.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hälsa, Livet som mormon, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s