Bibeln

En del människor verkar tro att mormoner inte tycker om och älskar Bibeln, utan att det är bara Mormons bok som gäller. Dessa lögner sprids av anti-mormoner, ovänner till Mormonkyrkan. Detta gör mig ledsen när jag läser eller hör sådant. Varför sprider de sådant? Är det för att mobba oss? De vet att vi älskar Bibeln lika mycket som Mormons bok, och ingen annan bok kan ta Bibelns plats. Får man inte lov att ha en vetenskapligt analyserande syn på Bibeln, eller?

Religionsforskare vet att texter har lagts till och tagits ifrån Bibeln beroende på vilket politiskt klimat som varit för tillfället, och vad som varit politiskt korrekt och accepterat. Detta är inga nyheter för folk. Mormonkyrkan har INTE en egen bibelöversättning utan har i Sverige accepterat Folkbibeln som helig skrift. Mormonkyrkan har inte haft ett enda finger med i den översättningen. Engelska översättningen är King James.

Visst, det är sant att Joseph Smith påbörjade en egen inspirerad bibelöversättning. Hur mycket av detta som är sant av denna översättning vet jag inte. Men en sak vet jag Joseph Smith läste och studerade hebreiska och blev riktigt duktig på det, och det var inga självstudier utan med en riktigt duktig lärare. Jag förstår också att Smith gjorde sitt bästa och uppfattade det som att vissa textstycken och ord fattades eller blivit felförstådda, och andra ord och textstycken lagts till. Om han hade rätt, fint. Men om han hade fel så behöver jag inte ifrågasätta mitt medlemskap i Mormonkyrkan för det.

Jag uppfattar signalerna från anti-mormonerna och kyrkans ovänner, som att om de kan visa mig att Joseph Smith inte hade 100% rätt i allting, ja då hade han 100% fel. Och eftersom de då visar mig ett eller ett par fel (enligt deras åsikt), ja då är allting fel. Men det fungerar inte så inom religionen. All religion är ett styckverk, och det är först när vi möter vår älskade Jesus ansikte mot ansikte som vi förstår det hela fullkomligt. Ingen förstår det hela fullkomligt redan här och nu, varken Paulus eller Joseph Smith. Sedan råkar jag gilla båda två. Bara Jesus visste allting, ingen annan, och Jesus är inte här utan hos sin (och vår och allas) Himmelske Fader.

När en del folk talar och sprider så mycket negativa rykten om Joseph Smith, och kanske mindre än 10% är sant (det brukar vara så rent vetenskapligt statistiskt), så borde folk istället uppskatta honom som en av Amerikas största och inflytelserika män på 1800-talet. Han var så hjälpsam och vänlig, uppoffrade sig för sina medmänniskor, älskade Gud och Jesus innerligt, och han gjorde sitt bästa för att vara ett kristet exempel för andra. Snälla…sluta upp med att prata så illa om denna gudfruktige man. Det är många som skulle uppskatta detta. Ingen är tvingad att älska honom, men att uppträda med hyfs och respekt inför andra personers livsverk vore trevligt.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Kyrkans historia, Missuppfattningar, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s