Gatuevangelisation

Jag kommer ihåg när jag höll på med gatuevangelisation. Vi var alltid en grupp vars medlemmar hade sina specifika uppgifter. En talade och målade på en sketchboard, medan de andra stod utspridda var för sig 2-10 meter bort redo för samtal. De som stod utspridda framför och runtsketchboarden var själva ”nätet,” och meningen var att man skulle fånga de människor som passerade förbi för att få chansen att samtala lite och få deras namn och telefonnummer som man kunde spinna vidare på.

Open Air Campaigners är fantastiska, de har utbildning i gatuevangelisation. De uppfann sketchboarden och har mycket material man kan använda, bl a sketchboard och böcker och häften med färdiga budskap som man kan berätta och måla samtidigt. Man använder en speciell teknik för bokstäverna som användes först av en konstnär som gjorde reklam för ett glassföretag. En sketchboard, färger och ett par böcker, sedan kan man sätta igång och öva på alla bokstäverna och allt annat. Jättekul. En av böckerna man behöver är ”The Fishermans Basket: Open air and other methods of evangelism.” Jag köpte en del grejer, bl a en sketchboard och några häften och The Fishermans Basket. Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Mission och evangelisation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s