Beskydd

På jobbet så bytte vi bredbandsleverantör för ett tag sedan. Jag ville inte egentligen byta pga att det tekniska fungerade. Men jag bestämmer inte allt, så det blev byte ändå. Vi skulle spara pengar. Jodå, det sparas lite pengar, men en viss person glömde att beställa anti-virus till min dator. Jag har inte varit uppmärksam på det hela, men idag så var det VARNING över hela skärmen. Nu kom virusen. Jag blev så ARG! Varför i hela friden bara beställa anti-virus för sin egen dator och strunta i min? Alltså, detta är frustrande. Det är inte jag som gör alla beställningar, och ska det bytas så måste det ju fungera. Men icke!

Det får mig att tänka på det här med andligt beskydd. Vi vill ju så gärna tro att det räcker med någon slags kollektiv tro på Jesus. Det vore ju så behändigt ju. Om en person i en grupp tror på Jesus, så kan det ju bli beskydd för alla i och med det, eller??? Näe, det fungerar inte så. Vi måste var och en sätta vår tillit till Jesus Kristus som vår Herre och Frälsare, och till det försoningsverk han gjorde. Det hjälper inte om min mamma är gudfruktig och tror, jag behöver tro jag också. Det är så det fungerar.

Lika lite som att min dator blir beskyddad av en annan dators anti-virusprogram, lika lite beskydd får jag om jag inte tror även om min mamma tror. Det fungerar inte. Vi behöver var och en ta ansvar för detta, och vi kan inte hoppas på att det löser sig ändå. Det enda sättet att tillskansa sig tro är att höra Guds Ord, att lyssna på det. Det blir som frön som stoppas i hjärtat, och som växer och växer och växer. Sedan är det ett stort träd. Någonstans längs vägen så upptäcker man att man tror, om man satsar på att lyssna på Guds Ord. Det kommer gradvis, steg för steg. Det tar tid, men låt det ta tid. Det gör ingenting. Guds Frid!

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s