Utkorelsen

Utkorelsen. Om man som kristen tar händelserna i förväg och säger att ”den och den är utkorad och bestämd till salighet,” då har man gjort något som står i strid med Guds Ord.

För de som gör det menar då att Guds kallelse och nåd till alla människor inte finns, utan att bara vissa är förutbestämda till att nå salighet. Min fråga till dessa är då – ”hur orkar du ens tro på att bara vissa skulle komma till himlen, medan resten kommer vart…till helvetet, eller?”

Kan en kärleksfull Gud som älskar alla människor, låta bli att bry sig om en del av människorna? Eller är det som den teologiska absurda tanken – att en hel del människor inte alls har Gud som sin himmelske Fader?

Man måste komma ihåg att de som tror sig vara utkorade till salighet, och andra till att inte få salighet, de tror inte på en allmän nåd från Gud till alla människor, för de tror inte att alla människor är Guds barn.

De tror på fullaste allvar att Satan är de andras fader, och att de andra är Satans säd. För när väckelseledare som gjort mycket gott för att sprida Guds Ord, lär ut en falsk undervisning om utkorelsen, vad ska man göra då? Tiga?! Näe, det går inte.

I Mormonkyrkan tror vi att alla människor är Guds barn och har Gud till sin himmelske Fader. Alla är älskade av Gud, och alla når salighet förr eller senare då Gud i sin vishet berett en utväg för alla människor.

Gud överger inte en enda människa. Aldrig. Skulle Gud överge en enda människa, så skulle han inte älska alla, och då är Gud nyckfull och grym. Är din gud grym eller kärleksfull?

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s