Fira ramadan

Även om jag själv inte tänker fasta under ramadan tillsammans med muslimerna, så funderar jag på att ha någon liten fest när fastan avslutas. Då kan man ju fasta sista dygnet och sedan ha en fest.

Jag menar, vi behöver ju mer tillfällen till fester, och efter kräftorna så är det långt till Allhelgonahelgen. Och fasta gör vi mormoner ändå, så en extra fastedag kan det ju finnas rum för utan att man behöver planera så mycket. Jag funderar och har det på min lista över saker jag eventuellt gör.

Det rörs om rejält bland de evangelikala i Sverige nu när den hyllade predikanten Brian D. McLaren skall fasta under hela ramadan.

Han satsar på förståelse över religionsgränserna. När de firade sabbat på en lördag så blev tydligen några uteslutna ur kyrkor i Sverige. Hur skall det då bli om de evangelikala McLaren-anhängarna fastar under ramadan.

Det håller på att bli två olika läger bland de evangelikala här i Sverige. De som är negativa till McLaren kallar hans beteende för religionssynkretism och att dyrka avgudar och följa onda andar.

De positiva har många olika argument (att som Paulus bli en grek för grekerna och en jude för judarna), då de ledande bland de evangelikala i Sverige hyllat honom hittills. Får se hur de reagerar nu.

De största evangelikala samfunden i Sverige är Pingstkyrkan, Evangeliska Frikyrkan (baptister) och Svenska Baptistsamfundet. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Islam, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s