Konvertiter

Hittade ett inlägg på en intressant blogg som handlar om muslimska konvertiter. Tydligen har muslimerna också problem med konvertiter som ”bränner” ut sig. De blir så troende, så fanatiska, så besatta av att vara bokstavstroende, att de till slut ”tröttnar” och vill bort från religionen igen. Bloggaren har mött många sådana individer som ”tar paus” från religionen. Läs mer

Many converts to Islam are Christians, Jews, Hindus, atheists etc., who claim to have seen the light and believe that Islam is the only true religion. Muslims welcome these new converts and encourage them to share their stories on the internet, magazines, and television. They are often featured on various Muslim media outlets to demonstrate that Islam is the one true religion. To Muslims these new converts are proof that Islam is true.

However, most individuals who convert rarely choose to study Islam objectively before making such an important decision. Instead they choose to be taken in by the propaganda, only to discover that they have made one of the biggest mistakes of their lives. This is confirmed with research carried out by the respected Pakistani-born American Muslim Dr. Ilyas Ba-Yunus (1932 – 2007),[6] who found that 75% of new Muslim converts in the US leave Islam within a few years.  Läs mer

Det är kvinnor som är mer aktivt religiösa oavsett vilken religion som det gäller, dvs de är ”fotfolket”, då de byter till den religion som mannen har. När det gäller ledarna som syns så är de oftast män. Väldigt många som konverterar till islam ändrar sig inom 3 år, men det gäller alla andra konvertiter som konverterar till andra religioner också. Det är med andra ord en mycket stor rörlighet på ”konvertitmarknaden”. Kvinnorna byter ofta tillbaka om det blir skilsmässa. Läs mer

När det gäller den kristna konvertitmarknaden så är den minst lika stor, oavsett vilken kyrka det är. Oftast så rör sig konvertiten bara ett eller två steg bort teologiskt sett från ursprungskyrkan.

”And my sense, after years of examining megachurches, is that 80% of the people who join, including those who go through new member classes, are gone within the first two years.”

Says Brad Waggoner, LifeWay’s vice president of research and ministry development: ”There’s no simple answer why people are so restless.”  Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Frälsning, Islam, Mission och evangelisation, Samfund, kyrkor och religioner, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s