Emma Hale Smith

Jag funderade mycket på vad som hände med profeten Joseph Smith’s fru Emma och barn efter att han hade blivit mördad.

Det blev maktkamp inom Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Brigham Young var ledare för de tolv apostlarnas kvorum och Sidney Rigdon var den äldste kvarvarande av Smith’s rådgivare i första presidentskapet. En stor majoritet av kyrkans medlemmar valde Young, och detta var början till splittring.

Emma tyckte inte om Young, för hon ville att en av hennes söner (Joseph III) skulle få bli högste ledare i kyrkan (att det var en arvsrätt).

Det tvistades om Smith’s arv, eller snarare så insåg Emma att det inte fanns mycket att hämta i kyrkan.

Joseph III blev senare ledare för den utbrytargrupp ut Mormonkyrkan som leddes av Emma, den Reorganiserade Mormonkyrkan.

Profeten Joseph Smith var en man som var hängiven kyrkan och ägde inte speciellt mycket personligt, men detta insåg nog inte Emma riktigt.

Emma och barnen stannade kvar i Navuoo. Sedemera så gifte Emma om sig. Inalles så har Emma ca 200 avkomlingar varav ca 700 nu levande.

De flesta av dem visste inte riktigt om att de ens var släkt med profeten Joseph Smith, och de flesta var inte mormoner, utan de hade vitt spridda trosåskådningar.

Släktena Young och Smith har påbörjat en försoningsprocess då de alla älskade Emma och Joseph Smith. Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Kyrkans historia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s