En CIA-tjänsteman finner sin tro

Evangeliets ljus kan förändra en person – även för den som nått personlig framgång och makt. Stephanie Smith blev den mest osannolika mormon i världen.

Hon växte upp i ett katolskt hem och firade mässa varje söndag. Men hon kom bort från Guds bud då hon strävade efter utbildning och karriär. Efter avslutade universitetsstudier så fick hon jobb på CIA och avancerade snabbt.

Hon var den första kvinnan som år 2005 fick titeln ”director of support.” Hon arbetade upp till 20 timmar per dag och levde efter devisen ”kom dit först och städa upp efter dig senare.” Hon levde inte ett kristet liv då, och hela världen var hennes arbetsfält.

Så småningom började hon att tänka på det liv som hon levde, och hon vände sig då till Gud. Då ringde en kollega som hon uppskattade, en mormon, och erbjöd henne två tydliga budskap:

1) Himmelske Fader vet om henne namn och älskar henne för den hon är.

2) Himmelske Fader har en plan för hennes framgångsrika liv.

Hon träffade två yngre systermissionärer och började att studera Mormons bok under sommaren och hösten 2006. Det var en hemlig operation, och varken familj, vänner eller arbetskamrater fick veta om det.

Sedan invigde hon sin familj i sina funderingar och de stöttade henne. Hon bestämde sig för att bli medlem, för detta var en tro som kunde praktiseras. Smith blev döpt i januari 2007. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Offentligt arbete, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s